Replay: Platser och processer för samhällsomställning-en djupdykning i ANON, Malmö som plats

Replay Systems for Breakfast från fredagen den 24 november

Systems for Breakfast

Platser och processer för samhällsomställning

En djupdykning i ANON, Malmö som plats

Med Jenny Grettve och Pia McAleenan

Projektet Anon i Malmö har haft som syfte att lyfta fram och diskuterar forskning och innovation för en hållbar framtid. Men en publik mötesplats har man har velat titta på vad en såhär plats kan göra för en stad.

I dagens Systems for Breakfast talar arkitekten, designern och författaren Jenny Grettve med Förnyelselabbets Pia McAleenan om sina observationer under de 6 månader som gått.

Förutom grundaren Jenny Grettve kommer ni också att få lyssna på möjliggörare inom Malmö stad och Stena fastigheter.

Projektets hemsida : https://tomorrowanon.com

 

Om Jenny Grettve

Jenny Grettve

Jenny Grettve är arkitekt och strategisk designer med fokus på globala risker, systemförändringar och alternativa framtider.

Hon har genom åren varit involverad i omfattande hållbara samhällsprogram samt skrivit om samhällsfrågor och skapat installationer för att bättre utforska tankar om nya okonventionella sätt att leva. Genomgående i Jennys arbete ligger att studera möjliga framtider ur mjuka värdeperspektiv parallellt med ekonomiska system.

2023 vann hon Design S, Sveriges första pris i systemtransformation som delades ut av Svensk Form, för sitt arbete med det nya offentliga rummet ANON i Malmö.

Jenny tror att vi behöver se både globala risker och möjligheter ur en vinkel av radikal generositet och omsorg. Hon driver magasinet ”Horizon Manifestos” – en internationell publikation som samlar korta tankar om ekonomi, och är även en frekvent föreläsare och skribent i en mängd internationella böcker och artiklar.

Jennys hemsida: https://www.jennygrettve.com