Startsida » Systems for breakfast #1 Joeri van der Steenhoven

Systems for breakfast #1
Joeri van der Steenhoven

okt 5, 2018 | Omvärldsspaning

Den 15e november kommer Joeri van den Steenhoven till oss på Förnyelselabbet och SVID och berättar om sina erfarenheter kring systemförändring och wicked problems - välkommen att lyssna på hans berättelse över en frukost hos oss!
Torsdagen den 15 november kommer Joeri till oss på Förnyelselabbet och SVID. Självklart vill vi att fler ska ta del av hans erfarenheter, varför vi vill passa på att bjuda in fler att lyssna och lära. Därför vore det väldigt roligt om du vill komma på vårt frukostseminarie – Systems for breakfast. Frukostseminariet är gratis med begränsade antal platser, först till kvarn!

Anmäl dig till eventet här

Vi försöker ständigt hålla örat mot marken och lyssna på vad som händer inom ramen för våra intressen inom policy lab och systemförändring, både globalt och nationellt. Vi har kompisar i hela världen och tillsammans med dem lär vi av varandra och utbyter erfarenheter. En av våra kompisar är systemexperten Joeri van den Steenhoven. Joeri har en bakgrund som medgrundare av Kennisland, Europas första sociala innovationslabb och har också startat MaRS solutions lab i Toronto, Kanada. Eftersom att han är, precis som vi, väldigt intresserad av komplexa problem och systemförändring, men har några fler års erfarenhet i området tycker vi det är särskilt roligt att träffa Joeri.   

Första gången vi träffades var under hösten 2016. Då var han vice ordförande för System Innovation vid MaRS, Kanadas största innovationscentrum. Under sin tid här (2013 – 2017) arbetade Joeri med att stärka innovationssystem och bidra till att skapa förändringar inom bland annat hälsa, energi och utbildning. Han etablerade och ledde också MaRS Solutions Lab, som nu ett av de ledande sociala innovationslaboratorierna i världen. Där arbetade han sektorsöverskridande med olika partners, för att adressera komplexa sociala utmaningar som hanteringen av ungdomsarbetslöshet, integrering av entreprenörskap i utbildning, reformering av sjukvårdsystemet och reglering av delningsekonomin.

Joeri  började sin karriär som medgrundare och VD för Kennisland, ett av de första sociala innovationslaboratorierna i Nederländerna och Europa. Kennisland är en ledande aktör inom social innovation och verkar som förändringsagent i världen. Där startade han också Kafka Brigade, en forskningsorganisation som hjälper regeringar att hitta, bekämpa och förenkla byråkratiska processer.  Idag är Joeri en globalt känd expert inom social innovation och systemförändring. Han är rådgivare och stödjer, stöttar och utbildar regeringar, stiftelser och ideella organisationer världen över om hur man löser komplexa sociala problem och skapar systemförändring. Några av de organisationer han har arbetat med är Rockefeller Foundation, OECD och Nesta. Utöver detta undervisar han vid Rotterdam University och innehar flera styrelsepositioner, bland annat på Lissabonrådet och European thinktank för innovation och tillväxt i Bryssel.  

Hoppas vi ses på frukosten!
Tveka inte till att höra av dig till oss om du funderar på något!

Anmäl dig till eventet här